Woonbron neemt maatregelen om het risico op verspreiding van het coronavirus te beperken. We volgen het advies van het RIVM. Zo beschermen we u en onze medewerkers. Daarom passen we onze dienstverlening aan. Lees hier meer over wat dit voor u betekent.

Deze pagina krijgt regelmatig een update. Laatste update: donderdag 7 juli 15:00.

Onze dienstverlening is anders dan u van ons gewend bent

U kunt reparaties bij ons melden. Houd er wel rekening mee dat we maatregelen hanteren om het risico op verspreiding van het coronavirus te beperken. Meer informatie over de manier waarop we reparaties momenteel uitvoeren vindt u hier. Bent u 70 jaar of ouder? Dan stellen we u enkele aanvullende vragen. Ook overige meldingen, bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden buiten de woning, overlast of als u betalingsproblemen verwacht, kunt u aan ons doorgeven.

Stuur ons een bericht via WhatsApp (06 83 90 98 55), Facebook Messenger of ga naar ons contactformulier. U kunt ons ook bellen op 088 966 00 00 (huurders) of 088 966 04 00 (eigenaren).

Heeft u een brief over de huurverhoging ontvangen?
U ontving onlangs de jaarlijkse huurverhogingsbrief. Klik hier voor antwoorden op de vragen die wij vaak krijgen.

We begrijpen dat het door de coronacrisis een moeilijke tijd is. Misschien ook voor u. Door de huurverhoging kunnen we in de toekomst uw woning duurzamer maken of opknappen als dat nodig is. En we kunnen met dit geld ook nieuwe woningen blijven bouwen. Kortom: de huurverhoging is van belang om u ook in de toekomst van dienst te kunnen zijn.

Maar we hebben ook oog voor uw situatie. Kunt u door de coronacrisis uw huur niet meer betalen? Neem dan meteen contact met ons op. Dan maken we afspraken over het betalen van uw huur. Alleen samen vinden we een oplossing die past bij uw situatie.

U wilt urgentie aanvragen
Het aanvragen van urgentie is per gemeente verschillend en er zijn continu veranderingen door de situatie met corona. Op onze website plaatsen we zo goed mogelijk wat de actuele status is.

Voor klanten van Woonbron


U heeft de huur opgezegd
Eerste inspecties doen we voorlopig telefonisch. Of eindinspecties doorgaan bepalen we per geval. Hier bellen of mailen we u over.

Voor klanten van Woonbron Makelaars

U koopt (misschien) via Woonbron Makelaars
Alle open huizen gaan voorlopig niet door. Geïnteresseerden kunnen zelf contact opnemen met Woonbron Makelaars voor het plannen van een bezichtiging.

Voor klanten van Woonbron VvE Beheer

U heeft binnenkort een VvE-vergadering
Om het risico op verspreiding van het coronavirus te beperken, verbiedt de overheid onder meer samenkomsten. Deze maatregel heeft ook betekenis voor de jaarvergaderingen. Nu de vergadering niet 'aan de vergadertafel' kan plaatsvinden, hebben we binnen het juridisch kader naar alternatieven gezocht. Besluitvorming door de VvE is namelijk van belang om activiteiten voor het komende jaar zeker te stellen. Wij gaan nu voor elke VvE maatwerk inzetten om toch besluiten, maar dan 'op afstand', te kunnen nemen. Uw medewerking is van groot belang. In de uitnodiging van uw jaarvergadering leest u hoe u bijdraagt aan het draaiend houden van uw VvE in deze moeilijke tijd. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Bel ons niet. We nemen zelf contact met u op. We zetten de vergaderstukken alvast voor u klaar in Twinq. Hier krijgt u een e-mail of brief over.


Wij hopen op uw begrip.