Sinds de eerste raamovereenkomst in 2016 heeft New Horizon honderden woningen van Woonbron in Dordrecht, Rotterdam en Delft ‘geoogst’. De samenwerking rond circulaire ontmanteling van woningen wordt met anderhalf jaar verlengd.

"Ons doel is het leveren van bouwmaterialen die bijdragen aan een circulaire economie. Samenwerking met opdrachtgevers, waaronder Woonbron, is daarbij van groot belang. Hierdoor kunnen wij nieuwe samenwerkingen met leveranciers initiëren vanwege de voorspelbaarheid van materiaalstromen. Technologische innovaties waaronder hergebruik van beton zijn daarbij al bewezen voorbeelden" aldus Michel Baars van New Horizon.

Tomas Schütz van Woonbron vult aan: "Het huidige vastgoed zit bomvol materialen die één op één kunnen worden hergebruikt of waarvan de grondstoffen een nieuw leven kunnen krijgen in het productieproces van leveranciers. Aan die verandering van denken dragen wij graag bij. New Horizon helpt ons door het hele (sloop)proces te faciliteren waardoor Woonbron zich meer kan richten op de bewoners en op de herontwikkeling. Dat scheelt ons tijd en geeft ruimte om ons te focussen op het bouwen en renoveren van woningen voor degenen die ons nodig hebben."
Verschillende verouderde complexen van Woonbron worden, als gevolg van deze samenwerking, de komende tijd door New Horizon ontmanteld. Daarnaast werken de partijen aan kennisontwikkeling op het gebied van circulaire bouw.

Op de foto:
Tomas Schütz (L) manager Projectbureau van Woonbron en Michel Baars (R) directeur New Horizon