Dinsdag 12 maart 2024

  • Op verdieping 12 zijn 13 van de 15 appartementen weer bewoond.
  • Op verdieping 11 zijn de woningen nog niet bewoonbaar.
  • De herstelwerkzaamheden na de brand duren tussen de 6 tot 8 maanden.
  • Wij kunnen niets mededelen over het politieonderzoek. Dit onderzoek ligt volledig in handen van de politie.

Maandag 12 februari 2024

  • De verdiepingen 11 en 12 zijn de komende 2 weken nog niet bewoonbaar. Op deze verdiepingen gaan we eerst de deuren en de brandmeldinstallatie herstellen voordat de bewoners terug mogen naar hun woning.

Woensdag 7 februari 2024

  • De bewoners van verdieping 10 kunnen vandaag weer naar hun woning.
  • Verdieping 11 en 12 zijn nog niet toegankelijk.

Dinsdag 6 februari 2024

  • De bewoners van verdieping 10 kunnen nog niet terug naar hun woningen. De politie doet nog steeds onderzoek op de verdiepingen 10 t/m 12.
  • Verdieping 11 wordt voorlopig niet vrijgegeven omdat daar de brandhaard zat. We moeten ook nog de schade herstellen.
  • De balie is bezet van 08.00 tot 24.00 uur. Daarna zit een beveiliger achter/bij de balie. Ook hebben we beveiligers op de getroffen verdiepingen.
  • Het onderzoek naar een mogelijke dader loopt nog. Dit gaat via de politie. Hierover kunnen we geen mededelingen doen.

Maandag 5 februari 2024

Afgelopen weekend waren er 2 branden in de Short Stay Facility (SSF) in Dordrecht aan de M.H. Trompweg. Dit heeft een grote impact op onze bewoners en medewerkers. Hier gaat in eerste instantie onze aandacht en zorg naar toe.

Eerste zorg gaat uit naar onze bewoners
Onze eerste zorg gaat uit naar het opvangen van onze bewoners. Een deel van de bewoners heeft noodgedwongen de nacht van zondag op maandag door moeten brengen op veldbedden in de recreatieruimte van de SSF. Een ander deel van de bewoners huisvesten wij tijdelijk in een hotel. In overleg met de gemeente en andere corporaties zoeken wij naar tijdelijke woonruimte voor onze bewoners die niet terug kunnen keren naar hun woning.

De bewoners van de 9de verdieping kunnen vandaag terugkeren naar hun woning.
Wij hopen verdieping 10 vandaag of morgen ook weer vrij te geven aan de bewoners.
De verdiepingen 11 en 12 zijn voorlopig nog onbewoonbaar. Op deze verdiepingen bevinden zich in totaal 23 woningen en hier vindt ook het onderzoek plaats door de politie. Over dit onderzoek kunnen wij op dit moment niets meedelen. De bewoners die op de 11de en 12de verdieping wonen zijn in dienst van uitzendbureaus. Woonbron regelt in samenspraak met de uitzendbureaus vervangende huisvesting voor deze 23 bewoners.

Wat is de Short Stay Facility?
De Short Stay Facility in Dordrecht (SSF) is een uniek project. Het bestaat uit een woontoren met 189 appartementen en een voorzieningencentrum met werkervaringsplaatsen. Inmiddels huisvest de SSF al bijna 25 jaar een wonderlijke mix van bewoners: zakenlui, stagiairs, gescheiden mannen en vrouwen, ex-verslaafden, ongehuwde moeders, studenten en dakloze jongeren. Bewoners verblijven maximaal 2 jaar in de woontoren.

Zodra we meer specifieke informatie kunnen delen, vullen we dit bericht aan.