Onderhoud

Planmatig onderhoud

Om gebouwen en installaties in een goede staat te houden voeren we regelmatig onderhoud uit. Dit noemen we planmatig onderhoud.

Het planmatig onderhoud laten we meestal door aannemers uitvoeren. Dit kunnen kleine werkzaamheden zijn zoals het schoonmaken van de dakgoten, maar ook grote werkzaamheden zoals het schilderen van alle kozijnen. Deze grote werkzaamheden kunnen soms voor wat overlast zorgen.


Projecten planmatig onderhoud bekijken
Op onze website kunt u zelf zien of en wanneer we in uw woongebouw of buurt aan de slag gaan met planmatig onderhoud. Als we planmatig onderhoud gaan uitvoeren in uw woongebouw of buurt krijgt u hier ruim van tevoren persoonlijk bericht over.

Last van vocht of schimmel? Of meer weten over ventileren?

Lees hier alle informatie over ventileren, vocht en schimmel

Loden leidingen

Woonbron onderzoekt mogelijke aanwezigheid loden leidingen in oude woningen en vervangt deze.

Het drinkwater in Nederland is van hoge kwaliteit en veilig om te drinken. Wel kunnen sommige huizen die voor 1960 zijn gebouwd nog loden binnenleidingen hebben. Dit levert gezondheidsrisico's op voor bepaalde groepen, zoals zuigelingen en zwangere vrouwen. De Gezondheidsraad adviseert dan ook om resterende loden leidingen te vervangen. Woonbron heeft in het verleden loden binnenleidingen al vervangen. Het is echter mogelijk dat er nog stukjes loden leiding onder de vloer zitten of in de muur. Dit is niet altijd duidelijk, omdat ze niet zichtbaar zijn.

We onderzoeken op dit moment in welke woningen mogelijk nog loden leidingen aanwezig zijn. Als we vermoeden dat er ergens een loden leiding ligt, voeren we onderzoek uit in het woongebouw en maken we een plan voor het vervangen van die leiding.

Huurders ontvangen op tijd van Woonbron bericht als we onderzoek willen doen. De resultaten koppelen we ook altijd terug. Maakt u zich zorgen over loden leidingen in uw huis? Neemt u dan contact met ons op.
Kijk voor meer informatie over loden waterleidingen en het effect op de gezondheid op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond of GGD Haaglanden.