VvE verzekeringen

Opstalverzekering Het gebouw of appartementengebouw is verzekerd via de opstalverzekering van de VvE. Deze verzekering sluit Woonbron VvE Beheer namens de VvE voor u af. U hoeft dus geen eigen opstalverzekering af te sluiten. Het gaat hierbij om alles wat draad- en nagelvast is aan het gebouw.
Inboedelverzekering zelf afsluiten U sluit zelf een inboedelverzekering af. Onder inboedel verstaan we alle verplaatsbare zaken in uw woning van meubels, gordijnen tot kleding. Met een inboedelverzekering dekt u de schade aan uw privébezittingen door bijvoorbeeld brand, diefstal en lekkage.
WA-verzekeringDe VvE kan als rechtspersoon aansprakelijk worden gesteld voor letsel- en materiële schade aan derden. Via de WA-verzekering is de VvE verzekerd tegen deze schade. Ook gevolgschade is gedekt. Bijvoorbeeld als een dakpan van het dak op een auto valt.
Let op! Dit betreft geen persoonlijke WA-verzekering. Die sluit u zelf af.
Glasverzekering Niet alle VvE's hebben een glasverzekering voor ruitschade. Deze verzekering is optioneel. Om te controleren of uw VvE een glasverzekering heeft, verwijzen wij u naar Mijn VvE.

Inloggen Mijn VvE