Nieuwbouw Frank van der Goesstraat (Dordrecht)

Binnen het nieuwbouwproject Frank van der Goesstraat (blok A en B) valt ook de nieuwbouw aan de W.H. Vliegenstraat (blok C). De bouw van de woningen aan de W.H. Vliegenstraat is afgerond en alle woningen zijn verhuurd.

Algemene informatie
In de wijk Crabbehof, aan de Frank van der Goesstraat en W.H. Vliegenstraat, in Dordrecht bouwen we 3 woongebouwen met in totaal 102 appartementen voor de sociale verhuur. De huurwoningen bieden we uiteindelijk aan via Woonkeus.


Op de locatie waar we gaan bouwen, stonden woningen die al geruime tijd geleden zijn gesloopt. Op deze nu nog braakliggende velden gaan we in 3 fases bouwen.

Fase 1, bouwblok C is het project aan de W.H. Vliegenstraat. Dit project is afgerond.

Fase 2 en 3 zijn de bouwblokken A en B aan de Frank van der Goesstraat.

Het stedenbouwkundige ontwerp is door KAW-architecten gemaakt. Ook hebben zijn het gebouw aan de W.H. Vliegenstraat ontworpen. Voor de bouwblokken A & B heeft aannemer Waal gekozen voor een ontwerp van Wubben Chan Architecten.

Situatietekening van de bouwblokken A en B

Bouwblok A en bouwblok B

Deze woongebouwen aan de Frank van der Goesstraat bestaan in totaal uit 71 woningen in de sociale huur.

  • Bouwblok A: 4 verdiepingen met 40 woningen
  • Bouwblok B: 3 verdiepingen met 31 woningen

De bouw van A en B is aanbesteed op een conceptuele bouwtechniek. De bouwblokken A en B zullen op details van elkaar verschillen maar wel 'familie' zijn van bouwblok C dat gebouwd is aan de W.H. Vliegenstraat.
Ook krijgen de blokken A en B dezelfde baksteen als blok C.

Planning (onder voorbehoud)

  • We verwachten in het tweede kwartaal 2024 te starten met de bouw.
  • De verwachte oplevering van de woning staat gepland voor het vierde kwartaal van 2025.
Duurzaamheid

Deze nieuwbouwwoningen worden duurzaam gebouwd en sluiten we aan op het warmtenet van HVC. Zo dragen we bij aan 'De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie'. Daarnaast voldoen de woningen aan de laatste eisen en voorschriften, worden ze goed geïsoleerd en krijgen ze HR++ beglazing. De woningen bouwen we in een bouwstroom waardoor de bouwtijd aanzienlijk vermindert.

Een 'blauw, groen en geel' dak
Naast de zonnepanelen (geel) komen op het dak ook mos-sedum plantjes te staan. Dit groen zorgt voor een verhoogde biodiversiteit, verkoeling, verbeterde luchtkwaliteit en neemt bij regenval het eerste gevallen water op. Bij droge tijden kan het mos-sedum het water gebruiken dat in de kratjes is opgeslagen (wateropslag). Want op dit dak komen overal wateropvang kratjes (blauw) te liggen. Deze waterkratjes bufferen het regenwater. Het regenwater wordt hiermee op het dak opgeslagen en komt niet direct in het hoofdriool terecht.

Deelnemende partijen

Update: 6 februari 2024

U kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze pagina. Leest u ook onze disclaimer.