Koopvormen

Koopgarant Met Koopgarant* kiest u voor zekerheid. U krijgt een prijsverlaging van maximaal 15% van de taxatiewaarde van een bestaande of nieuwbouwwoning. Dat scheelt aanzienlijk in uw woonlasten. Met Koopgarant bent u bovendien verzekerd van een snelle verkoop als u gaat verhuizen. Woonbron koopt de woning namelijk gegarandeerd binnen drie maanden van u terug.
Voorwaarden Aan het kopen van een Koopgarant-woning is een aantal voorwaarden verbonden. Zo heeft u een eeuwigdurende zelfbewoningsplicht, wat onder andere betekent dat u de woning niet mag onderverhuren. Daarnaast moet u uw hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Bovendien wordt, als u de woning aan ons terugverkoopt, de winst of het verlies gedeeld in een verhouding van 22,5% voor ons en 77,5% voor u. Een onafhankelijk taxateur bepaalt de marktwaarde van uw woning bij aan- en verkoop. De aan- en verkoopprijs is een vastgestelde prijs. Hierover is niet te onderhandelen.
Verbouwen? Laat u goed informeren over de gevolgen van verbouwingen in een Koopgarant-woning. Bij verkoop aan ons bepaalt een onafhankelijk taxateur of de verbouwing een gevolg heeft gehad voor de waarde van uw woning. Een eventuele meerwaarde of waardedaling als gevolg van de verbouwing deelt u niet met ons.

Koopcomfort Heel soms is het mogelijk om uw woning van Woonbron te kopen. Neem contact met ons op om te controleren of dat ook voor uw woning geldt. Met Koopcomfort betaalt u een vaste, marktconforme koopprijs voor uw woning. En als u later weer wilt verkopen en uw woning is in waarde gestegen, is de winst voor u. Is de waarde van uw woning gedaald, dan draagt u zelf het risico. Met Koopcomfort bent u bovendien verzekerd van een snelle verkoop als u gaat verhuizen. Wij kopen de woning namelijk gegarandeerd binnen drie maanden van u terug.
Voorwaarden Aan het kopen van een Koopcomfort-woning is een aantal voorwaarden verbonden. Zo heeft u een eeuwigdurende zelfbewoningsplicht, wat onder andere betekent dat u de woning niet mag onderverhuren.

Vrije verkoop

Een huis kopen en zelf de touwtjes in handen houden? Kies dan voor een woning die we verkopen in de vrije verkoop. Dit is een woning die u koopt op de vrije markt. Verbouwen of tussentijds een extra financiering voor een verbouwing afsluiten, dat regelt u zelf, zonder aanvullende voorwaarden. De woningen hebben een vraagprijs, dit betekent dat u kunt onderhandelen over de aankoopprijs. Is de aankoop eenmaal rond, maar heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd bij Woonbron Makelaars terecht.

Wanneer u weer wilt verhuizen en de woning verkoopt, hoeft u hem niet aan ons te verkopen. U kunt zelf een verkoopmakelaar uitzoeken die de woning voor u verkoopt. U verkoopt de woning op de vrije markt en bepaalt zelf de verkoopprijs.

Downloads