Overlast

Overlast melden

Ervaart u overlast? Bijvoorbeeld door hard geluid, huisdieren, drugs, hangjongeren of vervuiling? Ga dan eerst een gesprek aan en probeer samen tot een oplossing te komen. Vaak zijn andere mensen zich er niet van bewust dat zij overlast veroorzaken. Leg de situatie uit. U kunt ze ook bij u thuis uitnodigen. Zo ervaren zij wat u ervaart. 
 
Lukt het niet om samen afspraken te maken en blijft de overlast bestaan? Meld uw overlast dan bij ons.

Overlast melden

In en om het gebouw In de algemene ruimtes, zoals de centrale entree, trappenhuizen, galerijen en boxgangen, is het niet toegestaan om spullen en vuilnis op te slaan. Dat is gevaarlijk, want deze spullen blokkeren de doorgang en de vluchtweg bij brand of andere calamiteiten. 
Schoonmaak Houd de algemene ruimtes in uw gebouw netjes en schoon. In sommige gevallen betaalt u in de servicekosten een bijdrage voor het (deels) laten schoonmaken van deze ruimten. Wanneer de ruimten ernstig vervuild zijn, kunnen wij deze op kosten van de bewoners laten schoonmaken.
Tuinonderhoud Als u een privétuin heeft, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de bomen, struiken en heggen in uw tuin. Houdt uw tuin netjes door regelmatig te snoeien.

Hennepteelt

Vermoedt u dat er in uw gebouw een hennepkwekerij is? Maak direct melding.
Het telen van hennep is een strafbaar feit. Een hennepplantage levert brandgevaar op voor omwonenden en omdat er vaak illegaal stroom wordt afgetapt kunnen er lekkages of stroomstoringen ontstaan. U kunt uw melding op de volgende manieren doen:

  • Bij de politie (telefoonnummer 0900 8844),
  • Bij Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800 7000),
  • Bij ons of bij uw VvE beheerder (telefoonnummer 088 966 04 00).
Onderhuur Van onderhuur is sprake als een huurder zonder toestemming van de verhuurder doorverhuurt aan iemand anders. Zowel de huurder als de onderhuurder zijn in overtreding. Heeft u een vermoeden van illegale onderhuur? Dan verzoeken wij u dit bij ons te melden.
Ongedierte Voor het bestrijden van ongedierte, zoals wandluizen, mieren, torren, kevers, muizen, vlooien, wespen, bijen, horzels, faraomieren en zilvervisjes in uw woning of op uw balkon/in uw tuin bent u zelf verantwoordelijk, zo ook voor de kosten. Als uitzondering hierop geldt dat wij wel actie ondernemen als ongedierte het gevolg is van een slechte bouwkundige situatie.

Voor kakkerlakken en ongedierte in het gemeenschappelijke deel van het gebouw kan onze medewerker de situatie inschatten en eventueel een opdracht uitzetten bij een bestrijdingsbedrijf. De kosten zijn voor onze rekening (dit geldt voor een gebouw met alleen huurwoningen) of de VvE (gebouw met huur- en koopwoningen).

Tip

Wij raden u aan om in huis uw geopende etenswaren te bewaren in een afgesloten zak, box of bak. Daarnaast verzoeken wij u geen voedsel in de openbare ruimte achter te laten.