Ervaar je overlast? Bijvoorbeeld door hard geluid, huisdieren, drugs, hangjongeren of vervuiling? Ga dan eerst een gesprek aan en probeer samen tot een oplossing te komen. Vaak hebben andere mensen niet door dat zij overlast veroorzaken. Leg de situatie uit. Je kunt ze ook bij je thuis uitnodigen. Zo ervaren zij wat jij ervaart.


Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

Vind je het lastig om het gesprek met je buren aan te gaan? Inwoners van Rotterdam kunnen voor hulp contact opnemen met de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam. Je kunt daar advies en informatie krijgen. Ook bieden zij een luisterend oor. Eventueel wordt er doorverwezen naar buurtbemiddeling. De gesprekken zijn vertrouwelijk en je kunt ook anoniem bellen.

Advieslijn Woonoverlast Rotterdam is te bereiken op telefoonnummer 088 37 77 666, elke werkdag tussen 13.00 en 17.00 uur.Hoe voorkomen we met elkaar overlast?

Vormen van overlast zijn vaak te voorkomen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden hoe we hier met elkaar voor kunnen zorgen.

In en om het gebouw

In de algemene ruimtes, zoals de centrale entree, trappenhuizen, galerijen en de gang bij bergingen, mogen mensen geen spullen en vuilnis opslaan. Dat is gevaarlijk, want deze spullen blokkeren de doorgang en de vluchtweg bij brand of andere noodsituaties.

Schoonmaak

Houd de algemene ruimtes in je gebouw netjes en schoon. In sommige gevallen betaal je in de servicekosten een bijdrage voor het (deels) laten schoonmaken van deze ruimten. Wanneer de ruimtes ernstig zijn vervuild, kunnen wij deze op kosten van de bewoners laten schoonmaken.

Tuinonderhoud

Als je een privétuin hebt, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de bomen, struiken en heggen in jouw tuin. Houd je tuin netjes door regelmatig te snoeien.Overlastformulier ingevuld?

Heb je een overlastformulier ingevuld en wil je deze terug naar Woonbron sturen? Dat kan makkelijk en snel met ons uploadformulier.
Ongedierte

Voor het bestrijden van ongedierte, zoals wandluizen, mieren, torren, kevers, muizen, vlooien, wespen, bijen, horzels, faraomieren en zilvervisjes in je woning of op je balkon of tuin ben je zelf verantwoordelijk, zo ook voor de kosten. Als uitzondering hierop geldt dat wij wel actie ondernemen als ongedierte het gevolg is van een slechte bouwkundige situatie.

Voor kakkerlakken en ongedierte in het gemeenschappelijke deel van het gebouw kunnen wij de situatie inschatten en eventueel een opdracht uitzetten bij een bestrijdingsbedrijf. De kosten zijn voor onze rekening als het gaat om een gebouw met alleen huurwoningen. De VvE neemt deze kosten op zich als het gaat om een gebouw met zowel huur- als koopwoningen.

Tip

Wij raden je aan om in huis je geopende etenswaren te bewaren in een afgesloten zak, box of bak. Daarnaast vragen we je geen voedsel in de openbare ruimte achter te laten.