Linda Schalkwijk, directeur bij Woonbron: 'Als woningcorporatie willen we ervoor zorgen dat er voldoende goede woningen zijn voor huurders die op sociale huur zijn aangewezen. De vraag naar een sociale huurwoning is enorm groot. In Delft is er helaas een beperkte ruimte voor nieuwbouw. Samen met de gemeente en zorginstellingen Pieter van Foreest hebben we nu een prachtkans in Nieuw Delft benut. Ik ben verheugd dat wij op deze bijzondere plek in Delft onze woningvoorraad kunnen uitbreiden met 3- en 2-kamerappartementen. Een woningtype wat zeer in trek is bij zowel starters als doorstromers. Een mooi vooruitzicht voor woningzoekenden.'

Bouw in 3 delen

Het gebouw is deels 5 en deels 6 verdiepingen hoog en heeft een U-vorm. Het 'Kopblok' met de 118 zorgstudio's van stichting zorginstellingen Pieter van Foreest komt aan de Ireneboulevard. De appartementen van Woonbron zijn verdeeld in 2 twee aangrenzende woonblokken; het zogenaamde het Parkblok met 39 huurappartementen en het Grachtblok met 28 huurappartementen. De 3- en 2-kamerappartementen zijn ideaal voor starters, kleine gezinnen en senioren. De 3 bouwdelen staan deels op een verdiepte parkeergarage met daarop een daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Kopblok

Parkzijde

Parkzijde

Grachtzijde

Achtergevels binnentuin

Bereikbaar, levendig en groen

De omgeving van de nieuwbouw is veelzijdig. De winkels, terrasjes en musea in de binnenstad zijn op loopafstand. Zo ook het Centraal station. Met het openbaar vervoer is reizen in en buiten de stad binnen bereik. Wie van rust in het groen houdt, kan zijn hart ophalen in het aangrenzende openbare Van Leeuwenhoekpark of in de groene besloten binnentuin van het gebouw.

Oplevering en verhuur

Aannemer Boele & Van Eesteren bouwt dit project naar het ontwerp van Atelier PUUUR en omvat circa 18.808 BVO m2. Voor meer informatie en nieuwsalerts over de bouw kunnen belangstellenden zich aanmelden op de projectwebsite.

Enkele weken voor de oplevering bieden we onze appartementen aan via Woonnet Haaglanden.