Urgentie

Urgentie aanvragen
Bent u dringend op zoek naar een nieuwe woning? Als er sprake is van een noodsituatie komt u mogelijk in aanmerking voor een urgentieverklaring. Met deze urgentie krijgt u voorrang bij het reageren op woningen zodat uw noodsituatie zo snel mogelijk wordt opgelost.


Woont u in Rotterdam of Delft? Het aanvragen van een urgentieverklaring gaat dan via ons. U kunt voor de aanvraag van een urgentiegesprek contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Voordat u een afspraak maakt, raden wij u aan om te controleren of u in aanmerking komt voor urgentie. Kijk voor meer informatie op de site van SUWR voor Rotterdam en de site van uw gemeente voor Delft. Deze controle is belangrijk, want bij een afwijzing maakt u onnodig kosten.


Als u in Spijkenisse of Dordrecht woont, kunt u een urgentieverklaring aanvragen bij uw gemeente. Meer informatie hierover vindt u op de website van Gemeente Nissewaard en Gemeente Dordrecht.

Komt u niet in aanmerking?

Als u snel een woning nodig heeft, maar niet in aanmerking komt voor urgentie, dan zijn ‘Direct Kans’ woningen en ‘Kansrijk zoeken’ woningen goede mogelijkheden voor u.

Direct kans (regio Rijnmond)

Elke dag staan de 'Direct Kans’ woningen vanaf 20.00 uur online op www.woonnetrijnmond.nl. Het maakt hierbij niet uit hoe lang u ingeschreven staat als woningzoekende. Degene die als eerste reageert, komt als eerste in aanmerking.

Kansrijk zoeken (regio Haaglanden)

Het kan ook interessant zijn om via www.woonnet-haaglanden.nl de ‘Kansrijk zoeken’ woningen in de gaten te houden. U kunt iedere dag tussen 16.00 en 20.00 uur nagaan op welke woning u op dat moment de meeste kans maakt.

Vrije sector

Woonbron heeft ook huurwoningen in de vrije sector. Dit zijn woningen met een huur hoger dan € 752,33. Deze woningen worden geadverteerd op onze site.