Nieuwbouw Witte Dorp (Dordrecht)

Huur- en koopwoningen

In totaal bestaat dit bouwplan uit 143 nieuwbouw woningen. Wij bouwen in het Witte Dorp (Nieuw-Krispijn, Dordrecht) 129 sociale huurwoningen aan de Johan Willem Frisostraat, Charlotte de Bourbonstraat, Anna Paulownastraat, Mariannestraat en de Mariastraat. Daarnaast realiseren we 14 vrije sector koopwoningen aan de Mariannestraat en de Frederikstraat.

Locatie

Dit nieuwbouwproject bouwen we op een geweldige locatie. Het gezellige stadscentrum van Dordrecht is op loop- en fietsafstand eenvoudig te bereiken via de nabijgelegen Krispijntunnel. Voor treinreizigers is het NS-station slechts een paar minuten lopen.

De woningen worden omgeven door parken en ligt gunstig nabij het prachtige Weizigtpark. Groen en singels sieren het gebied. De Charlotte de Bourbonstraat wordt een autoloze doorgang, waar kinderen spelen en je rustig doorheen wandelt op weg naar je werk. De straten zijn ruim opgezet en er is voldoende parkeergelegenheid. Kortom, een fantastische plek om te wonen.

Download

Sociale huurwoningen

Huurwoningen
De 129 sociale huurwoningen bestaan uit 90 twee- en driekamerappartementen en 39 ruime eengezinswoningen.

De 39 sociale huur-eengezinswoningen zijn onderverdeeld in 4 bouwblokken langs de randen van de wijk.

De 90 sociale huurappartementen zijn onderverdeeld in 2 woongebouwen in een L-vorm. Deze gebouwen hebben de hoofdentree aan de zijde van de Mariastraat en worden ontsloten door liften/trappen en galerijen.

Doordat de 3-laagse woongebouwen in 2 bouwvolumen zijn onderverdeeld is de uitstraling vriendelijk en kleinschalig.

De grondgebonden sociale huurwoningen hebben een diepe achtertuin met een terras, berging en een ontsluiting aan de achterzijde. De woningen in de sociale huur bieden wij enkele maanden voor de oplevering aan via Woonkeus. Alle geïnteresseerden kunnen reageren als zij aan de voorwaarden voldoen.

Koopwoningen

Overzicht met de huur- en koopwoningen

1 - 2 - 3 - 4

Eengezinswoningen

Sociale huur

5 - 6 - 7 - 8

Appartementen

Sociale huur

9 - 10

Eengezinswoningen

Koop

De blokken 5 & 7 en 6 & 8 zijn samen één woongebouw met een hoofdentree met lift en trappenhuis.

Eengezinswoningen (sociale huur)

Dit zijn de blokken 1 - 2 - 3 - 4.

Downloads plattegronden eengezinswoningen

Appartementen (sociale huur)

Dit zijn de blokken 5, 6, 7 en 8.

Downloads plattegronden appartementen

Planning

Alle data die je hieronder leest, zijn onder voorbehoud.

Werkzaamheden

  • Dinsdag 2 juli: de bouw is gestart.
  • De verwachting is dat de eerste sociale huurwoningen aan de linkerzijde van de Charlotte de Bourbonstraat in het eerste kwartaal van 2026 worden opgeleverd.
  • Gemeente Dordrecht start in maart met de aanleg van de nieuwe riolering voor de wijk. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot begin 2025.
  • We weten nog niet wanneer deze woningen in de verhuur gaan. Uiteindelijk verhuren we de woningen via Woonkeus.
  • De verkoop van de 14 eengezinswoningen gaat via Waltmann Makelaars. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Meer info op de site van Lot's Hof.
  • De bouw van de koopwoningen start onder voorbehoud in oktober van 2024. De datum van de oplevering is nog niet bekend.

Veiligheid

Tijdens de werkzaamheden maken onze complexbeheerder en de wijkagent extra rondes door de wijk. Zie je toch verdachte omstandigheden op het terrein dan kan je deze bij ons melden of je neemt contact op met de wijkagent via 0900 8844 (bij geen spoed).

Download

Duurzaamheid

De woningen worden momenteel gesloopt door New Horizon. Oplettende volgers van de 'sloop' zien dat de materialen grondig worden gescheiden.
Reden hiervoor is dat New horizon als slooppartner van Woonbron de woningen circulair sloopt en hun motto is: 'Wij slopen niet, wij oogsten'. Hoe zit dat?
New horizon gelooft dat materialen die overblijven na de sloop een betere bestemming verdienen dan de verbrandingsoven of de stortplaats. Ruim 7 jaar geleden zijn ze gestart om zoveel mogelijk overgebleven materialen te hergebruiken.

Veel materialen of gebouwonderdelen worden gedemonteerd of van elkaar gescheiden en krijgen direct een nieuwe bestemming in een ander gebouw. Denk hierbij aan kozijnen, deuren, keukens, sanitair etc. Maar ook materialen worden steeds vaker hergebruikt als grondstof voor een nieuw materiaal. Denk hierbij aan puin, gips en hout.

New Horizon werkt samen met andere bedrijven die de geoogste materialen verwerken en weer terug leveren aan de bouwwereld.

Deze nieuwbouwwoningen worden duurzaam gebouwd en sluiten we aan op het warmtenet van HVC. Zo dragen we bij aan 'De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie'. Daarnaast voldoen de woningen aan de laatste eisen en voorschriften, worden ze goed geïsoleerd, krijgen ze HR++ beglazing en zonnepanelen op het dak.

Samenwerkende partijen

De verkoop van de 14 eengezinswoningen gaat via Waltmann Makelaars.

Onze aannemer Van Wijnen.

Update: 6 februari 2024
U kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze pagina. Leest u ook onze disclaimer.