Maak samen met Woonbron je wijk mooier, veiliger, schoner en groener. Door bijvoorbeeld de gezamenlijke tuin op te knappen. Of door de gevel van je woongebouw gezelliger te maken. Met de Woonbron-euro ondersteunen wij je plan.

Zo werkt het:

  1. Bedenk samen met de buurt een plan om je wijk mooier, veiliger, schoner of groener te maken.
  2. Maak een begroting.
  3. Vul formulier hieronder in. Je krijgt binnen 5 dagen antwoord.


Gaan wij akkoord? Dan krijgt je van ons een geldbedrag. Zo kun je samen met de buurt je plan helemaal of voor een deel uitvoeren. Als tegenprestatie ontvangen we graag een paar foto's, een kort verslag en de kassabonnen.

De Woonbron-euro is niet bedoeld voor de aanschaf van eten en drinken. Maar wel voor een plan waarmee je zorgt voor een mooiere, veiligere, schonere en/of groenere buurt. Zodat jij en jouw buren zich nog meer thuis voelen.


Inspiratie van andere bewoners

Een ontmoetingsplek is zó geregeld

Heb je een goed idee om jouw buurt mooier, veiliger, schoner en/of groener te maken? Met de Woonbron-euro ondersteunen we jouw plan. Projectcoördinator participatie Drenusha Rexhepi en bewoner Andrea Horsten uit Dordrecht, vertellen wat deze speciale euro is en wat je er allemaal mee kunt doen.

Hanging baskets maken de straat gezelliger

Heb je een goed idee om jouw buurt mooier, veiliger, schoner en/of groener te maken? Met de Woonbron-euro ondersteunen we jouw plan. Lees hoe Riet Molier en haar buurvrouw Gerda de Woonbron-euro hebben ingezet voor hun buurt.

Blije gezichten in Pupillenbuurt

Heb je een goed idee om jouw buurt mooier, veiliger, schoner en/of groener te maken? Met de Woonbron-euro ondersteunen we jouw plan. Lees hoe Manon en Frieda de Woonbron-euro hebben ingezet voor hun buurt.